z

Maand van specifieke krachttraining

11-08-2009
Maand van specifieke krachttraining
Over, sport, krachttraining, klimmen en fitness
Om een beeld te geven bij hoe ik deze eerste zomer zonder echte vakantie doorkom even wat beeld bij mijn training. Waar kun je beter specifieke kracht training opbouwen dan op de wellicht een van de meest saaie plekken ter wereld; de fitnesshal. Ondanks de vriendelijke mensen in de hal in kaatsheuvel is een proefmaand voorlopig zeker voldoende geweest. Door zo veel mogelijk in sessies van 8 tot 15 herhalingen te trainen ben ik bezig geweest met het opbouwen van maximale kracht. Dit zou mijn klimmen en zeker boulderen ten goede moeten komen. Voor het wielrennen heb ik de spiergroepen van de onderste ligamenten getraind zoals de bovenbenen en hamstrings. Een korte inloop en afsluitingssessie op de loopbamd (heuvelloop) en het roeiapparaat moeten voor de opwarming en coolingdown zorgen. Overigens was dit voor mij ook een erg welkome afwisseling in de training. De veelzijdigheid aan apparaten maakt het mogelijk continue bezig te zijn aangezien er telkens verschillende spiergroepen getraind worden. Wie weet volgend jaar voor voor de 25 euro voor herhaling vatbaar, maar voorlopig in iedergeval even niet meer... [[image file="2009-08/sportschool01.jpg" alt="Met flatscreen op de achtergrond omdat je je zo verveeld" ]]
10-08-2009
Rotterdam in avondlicht
Over, fotografie, steden, avondlicht, architectuur, erasmusbrug

Na een lange tijd getwijfeld en gewacht te hebben heb ik mijn aankoop binnen; de Canon EOS 40d. Ondanks dat het geld er eigenlijk niet voor was gaf het gemis toch de doorslag. Hierdoor kwam er eindelijk weer eens een moment om met de camera de stad in te gaan. Na de avondfotografie eerder begin dit jaar werd Patrick opnieuw opgezocht in Rotterdam.

Klik hier om de foto's op groter formaat te bekijken in mijn portfolio

Bekijk de foto's hierboven voor een selectie uit de foto's die ik op deze avond genomen heb. De Erasmusbrug was deze avond het terugkerende onderwerp. Vanuit verschillende standpunten bekeken was dit een een bijzonder object om vast te leggen. Rond 1 uur kregen we toch echt genoeg van deze brug en zou de wekker de volgende dag weer te vroeg aflopen.