z

Verzekeringsnieuws en camera aankoop

29-07-2009
Verzekeringsnieuws en camera aankoop
Over verzekeringuitbetaling, de Canon 40D en een medium format camera

Na een tijdje in spanning gezeten te hebben heb ik het vonnis onder ogen moeten zien dat de verzekering niet veel terug gaf. Gelukkig is het wel genoeg een nieuw camera aan te schaffen en mijn grote hobby weer op te pakken.

Nadat ik in mijn vorige blog mijn opties al had aangegeven heb ik nog veel recenties en testen gelezen. Mensen in mijn omgeving die fotograferen hebben me erg nuttige tips gegeven. Bedankt hiervoor!

Camerakeuze: Canon 40D

De keuze is gevallen op de Canon 40D welke gezien prijs/kwaliteit veel voor me te bieden heeft. Ik heb gekozen voor de Canon 40d, omdat die na de introductie van de Canon 50d een gunstig alternatief bleek voor bijvoorbeeld de Canon 500d. Met name de degelijke body en ruisonderdrukking gaven voor mij de doorslag. Ik heb besloten er geen lens bij te kopen en met een m42 ring en analoge lenzen te gaan fotograferen. Voor zeer weinig geld heb je veel mogelijkheden.

Hopelijk kan ik snel weer lekker aan de slag en leuke resultaten laten zien. Ik heb er in ieder geval weer zin in!

Toekomst

Inmiddels probeer ik analoog ook eens wat te fotograferen met een medium format camera. Een hele nieuwe wereld gaat voor je open wanneer je van boven door deze camera kijkt en een zware geluid hoort bij het nemen van de foto.

Gezien mijn financiële tegenvaller voorlopig nog even hard werken en dus geen reizen gepland maar natuurlijk wel plannen in de maak..