z

Publicatie in Elsevier: Huwelijk Herbert van Arkel en Ivy Bandhoe

Herbert en Ivy hielden hun Surinaams-Nederlandse bruiloft op de boerderij van Herberts ouders - Foto: Pim Horvers

door Jenny Velthuys 8 jul 2015

Ivy is impulsief, temperamentvol, zelfstandig en zorgzaam. Herbert is wat planmatiger.

Een vriend van Herbert nodigde hem vijftien jaar geleden eens uit voor een personeelsfeest van de Haagse Hogeschool. Daar was Ivy ook. Herbert vond Ivy meteen heel spontaan. En ze had mooie ogen. Dus toen hij haar de volgende keer zag, op het verjaardagsfeestje van diezelfde vriend, volgde de eerste kus.

Ivy groeide op in Suriname, waar haar vader een transport­bedrijf had en haar moeder verpleegkundige was. Herbert groeide op in Almkerk. Zijn moeder was assistente van een kaakchirurg, zijn vader is salesmanager bij Supertape Packaging. Ze lijken niet erg op elkaar. Ivy is impulsief, temperamentvol, zelfstandig en zorgzaam. Herbert is wat planmatiger. Samen hebben ze twee kinderen.

Grappig detail: toen ze na een relatie van vijf jaar gingen samenwonen, ontmoetten het broertje van Herbert en het zusje van Ivy elkaar. Die zijn inmiddels ook met elkaar getrouwd.

Herbert vroeg Ivy ten huwelijk toen ze voor haar werk als hr-manager Europe bij Hitachi Transport System, een logistieke dienstverlener, in Tokio was. Herbert, voor zijn baan als commercieel directeur bij Supertape ook veel in het buitenland,  reisde haar achterna. Hun Surinaams-Nederlandse bruiloft op 13 juni was in de monumentale boerderij van Herberts ouders.

Elsevier nummer 28, 11 juli 2015