z

Groetjes uit Frankrijk

02-06-2009
Groetjes uit Frankrijk
Over wielrennen, de Alpe d'huez, Braincon, La Roche de Rame, Col Angel en Ailefroide
 Inmiddels in de Mac Donalds beland. Hier is namelijk gratis wifi. Gisteravond dus doorgereden, na wat gegeten te hebben. Wilde geen vignet van Zwitserland kopen, dus ben iets om gereden door Frankrijk. Lekker rustig op de weg en een beetje zuinig gereden.

Alpe d'huez

Kwam maar liefst om 4 uur aan bij de Alpe d'huez, daarna lekker geslapen. Vanmorgen rond half tien op en om 10 uur op de fiets begonnen aan de beklimming. Ging lekker en voelde me ondanks de korte nacht toch best fit. De beklimming was veel korter en minder stijl dan ik verwacht had, dus viel ook mee. Na uur en 5 minuten stond ik boven waar (en tijdens de beklimming) half Nederland zich verzameld had. Donderdag is namelijk de beklimming(en) voor het kanker fonds. Kwam nog een moeder van een kind tegen wat ik training gegeven heb bij Neoliet. Moest helaas tijdens de beklimming nog lossen op een Fransoos waar ik eigenlijk achter wilde blijven. Das dan wel weer balen!

Braincon

Daarna wat gefotografeerd, pogingen gedaan richting Briancon te rijden, toch maar weer even stoppen om te fotograferen. Maargoed, ben er nu.

Direct na een "mac bakkie" door naar La Roche de Rame, een verfrissende duik nemen. Morgen revanche op de Col Angel nemen!

Dan denk ik naar Ailefroide: een dal hoog in de bergen om wat te boulderen. Veel bloemen en riviertjes om in de avond te fotograferen.

Je kunt de foto's hier op Flickr bekijken.