z

Eindelijk een lens keuze kunnen maken

28-02-2010
Eindelijk een lens keuze kunnen maken
Over Canon 50mm 1.4 USM

Na maanden dubben en twijfelen over welke lens mijn eerste autofocus lens zou gaan moeten worden. (voor de duidelijkheid; dit nadat vorig jaar mijn complete uitrusting gestolen is en ik na de aanschaf van een nieuwe 40d met manuele budget lenzen gewerkt heb) Ik heb ervoor gekozen de canon 50 mm f1.4 USM te kopen. Dit Aangezien ik in het verleden genoten heb van de goedkopere 50mm 1.8 maar toch de beperkingen hiervan zag zoals de trage autofocus en weinig degelijke bouw. De afgelopen periode heb ik veel gefotografeerd met een m42 adapter en onder andere Pentax 50mm 1.8. Naast de manco van de manuele focus laat ook de scherpte en het contrast bij grotere lens openingen te wensen over.

Dus: blij me eindelijk meer te kunnen richten op het te fotograferen beeld in plaats van het instellen van de hoeveelheid licht en scherpte. Ondanks dit blijf ik met veel plzier met mijn overige m42 lenzen fotograferen aangezien het ook een uitdaging blijft en ten slote werden er vroeger ook geweldige foto's mee geschoten.

De aankomende periode zal ik me naast het fotograferen van een nieuwe collectie voor het schoenen merk EveryOne ook richten op meer portret en fashion fotografie. Bij laatstgenoemde zullen ook de schoenen van EveryOne centraal staan en wil ik samenwerken met goede vrienden en fotofanaten Patrick Jansen en Mark de Leeuw. Met een beetje geluk gaat visagiste Aniek ons en het model ondersteunen.  Ik sta te popelen en ben erg benieuwd hoe het gaat worden.